petek, 30. april 2010

Izziv # 3

V izzivu # 3 na CRAFT-alnici nam je Vladka pripravila tole fotografijo kot inspiracijo.


Moram povedati, da sem kar dolgo razmišljala, kaj naj naredim. Ob tej romantični fotografiji mi je prvo prišel na misel pisec ljubezenskih pesmi (verjetno zaradi knjige in peresa), toda ideje ni in ni bilo od nikoder...dokler nisem ob prebiranju knjige mojemu dve letnemu sinku naletela na sliko vrtiljaka in pomislila, tudi vožnja z vrtiljakom je lahko romantična. Tako sem se lotila izdelave vrtiljaka, brez kakih šablon ali vzorcev, kar tako sproti je nastajal.

Ker je moja zaloga materialov in pripomočkov zelo skromna, sem uporabila pač stvari, ki so bile pri roki. Podstavek je narejen iz temno roza šeleshamerja, čipka okrog njega je iz podstavka za pecivo, bela vrvica pa ročaj od darilne vrečke. Drog na sredini in zgornja kupola je oblečen v darilni papir, kakor tudi drogi na katerih so konji (zobotrebci za ražnjiče, oblečeni v darilni papir). "Krona" na vrhu je izrezana ročno, nastala je pa tako, da sem narisala polkroge s pomočjo ovala na ravnilu. Konje sem sprintala, nalepila na bel šeleshamer, jih pobarvala ter izrezala. Dodala sem še nekaj pentelj, trakcev in rožic iz domače zaloge. Tako je nastal moj pisan vrtiljak.

8 komentarjev:

  1. Čisto posebna ideja in prav krasno izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super vrteljak in čestitke za izdelavo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau tale vrtiljak si izdelala pa fenomenalno, super ideja za izziv :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako pisan in poln življenja je! In vse to je nastalo le iz materiala, ki si ga imela pri roki! Čudovit je!

    OdgovoriIzbriši
  5. ♥ ♥ ♥ čudovit vrtiljak!

    Samo še glasba manjka, pa se lahko odpelješ na kakšen sejm ali na morje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Resnično je zanimivo kako vas fotografija različno nagovarja in super se mi zdi tvoja asociacija z romantiko. Zelo dobra ideja z vrtiljakom in predvsem se mi dopade to, da si se lotila tega sama z različnimi pripomočki, brez kakšnih šablon. Nastal je prav veseli in zabavni vrtiljak.

    OdgovoriIzbriši
  7. Res je zanimivo opazovati izdelke, ki so nastali za tretji izziv. Res je pri vsaki inspiracija ob fotografiji ubrala svojo pot. :) Hvala, ker sodeluješ na trtjem izzivu CRAFT-alnice.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zanimiva asociacija in čudovit vrtiljak. tale izziv je res zanimiv, ker fotografija pri vsaki udeleženki vzbudi malo drugačne ideje in asociacije.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za ogled moje strani in za oddan komentar!
Thank you for leaving a comment!